V prvním utkání po ZOH prohráli Blackhawks v New Yorku 2:1

První zápas po olympiádě (v dresu Chicaga nastoupilo 9 účastníků turnaje v Soči) Blackhawks příliš nevyšel. Rangers byli nebezpečnější v útoku a hlavně ve třetí třetině se soustředili na pečlivou obranu, kdy soupeři nedovolili žádnou výraznější šanci. V 55. naopak z protiútoku skóroval Nash a Blackhawks pak v dlouhé hře bez brankáře už dokázali jen snížit. Po pěkné kombinaci s Benem Smithem se poprvé za Chicago trefil Peter Regin a 12 vteřin před koncem sebral Talbotovi čisté konto. Hawks sice v poslední dvacetiminutovce přestříleli New York 13:2 a hrálo se v podstatě na jednu branku, Talbot ale neměl příliš složitou úlohu. V samém závěru přesto musel zasahovat betonem zblízka proti Patricku Kanovi a zachránil tak svému týmu výhru. Rangers byli ale jinak rychlejší a přesnější, Blackhawks se do zítřejšího utkání proti Pittsburghu musí zlepšit. ➜ Více

Rockford IceHogs mají sérii 10 zápasů s bodem

V úterním utkání dokázal Rockford porazit Iowu 4:1 a zaznamenal tak minimálně bod v 10. utkání v řadě. Během této série Rockford 9x vyhrál a jen jednou odešel poražen po nájezdech. Touto pěknou sérii se Rockfordu vyhoupl na příčky zaručující postup do playoff, kam se Rockford naposledy podíval v roce 2010. Nicméně do konce sezony zbývá IceHogs ještě 19 zápasů, takže je třeba, aby tým příliš na svém současném tempu nepolevoval. Jednou z ústředních postav tohoto tažení je útočník Jeremy Morin, který v každém zápase této série bodoval a celkem si během ní připsal 17 bodů (9+8), čímž se celkově dostal na 41 bodů (20+21) ve stejném počtu zápasů AHL. Utkání musel nuceně vynechat obránce Theo Peckham, který byl suspendován na 2 zápasy za nedovolený zásah do hlavy protihráče. Vynechá tak ještě i příští utkání.

Alex Broadhurst rozhodl 4 body o výhře IceHogs 5:4pp

Rockford sice v první třetině nevyužil několik přesilovek, přesto získal náskok, a když Jeremy Morin konečně proměnil ve 26. minutě početní výhodu, vedli domácí už 3:1. Nicklas Jensen pak čistým hattrickem otočil během necelých 6 minut skóre, na výhru to ale Kometám nestačilo. V závěru byl za chybu na vhazování vyloučen Ferriero a přesilovku využil Garret Ross. V prodloužení pak Jason LaBarbera zasahovat nemusel, na druhé straně naopak rozhodl Alex Broadhurst, který si v utkání připsal 4 body za dvě trefy a dvě přihrávky.

IceHogs si zastříleli proti Iowě a vyhráli 8:3

Rockford vstřelil v domácím utkání dvou týmů na hraně playoff AHL proti Iowě dva rychlé góly a soupeř si už ve 3. minutě bral oddechový čas. Hosté se sice dostali ve druhé části na dostřel, ve třetí třetině ale Jeremy Morin uzavřel hattrick a Hogs zvítězili 8:3. „Hrálo se o čtyři body, takhle jsem se na to připravili,“ radoval se Phillip Danault, který přispěl dvěma góly. „Útok Danault, LeBlanc, Winchester odehrál výborný zápas. Nemáme ale moc radost z toho, že jsme soupeře pustili do hry, měli bychom je tlačit po celý zápas,“ uvedl trenér Ted Dent. Při svém debutu za Rockford posbíral Pierre-Marc Bouchard tři body za asistence. Iowa před sobotním duelem bodovala v 10 zápasech v řadě, nejdelší série v letošní sezoně AHL tím tedy skončila.

Chicago nedalo poprvé v letošní sezoně ani gól

Poslední zápas před olympijskou přestávkou se Chicagu nepovedl. Blackhawks ztráceli už ve 2. minutě, když přesilovku rychle využil ranou od modré Yandle. Na 2:0 pak v závěru druhé třetiny zvýšil při přesilovce 5 na 3 Vrbata, Corey Crawford se sice zlobil, že ho při zákroku zasáhl stínící Vermette holí do masky, gól ale platil. Mike Smith nakonec pochytal všech 30 střel Chicaga a raduje se z vychytané nuly. Několik dobrých příležitostí měl Saad, ze slušných pozic stříleli také Toews a Sharp, žádný z pokusů ale neskončil v síti. Poprvé ze Blackhawks nastoupil Peter Regin, na ledě strávil 11:39 v útoku s Versteegem a Saadem na křídlech. Pro lehké zranění znovu chyběl Odyua, Patrick Kane pak vynechal utkání z rodinných důvodů.

Corey Crawford má první letošní nulu

Brankář Corey Crawford měl v Anaheimu skvělou formu, pochytal všech 29 střel domácího týmu a Blackhawks tak zvítězili 2:0. Ducks byli v první polovině utkání jasně lepším týmem, Chicago ale odolalo i v oslabení 3 proti 5 nebo před druhou přestávkou při čtyřminutovém trestu za hru vysokou holí pro Rozsívala (který se kvůli lehkému zranění Oduyi posunul do dvojice k Hjalmarssonovi). Hillera překonal poprvé v 21. minutě Marián Hossa, když před švýcarským reprezentantem prokázal velkou trpělivost. Závěrečný tlak Anaheimu pak odmítl po přihrávce Hossy Jonathan Toews, který v 58. prostřelil Hillera na vyrážečku. Blackhawks získali ze tří zápasů v Kalifornii 5 bodů, celkem zatím mají z tohoto výjezdu 8 bodů z 10 možných. ➜ Více

V utkání plném střetů zvítězili Blackhawks v Los Angeles 5:3

Chicago mělo v 1. třetině výhodu několika přesilových her a už po minutě hry vedlo, když se pěkně trefil Patrick Kane. Ten pak v 9. minutě přihrál při přečíslení 3 na 1 Bryanu Bickellovi, který se tak po delší době radoval z gólu. Ve 2. části ale měli domácí výraznou převahu, třikrát trefili tyčku, několikrát skvělou příležitost zahodili, jindy skvěle zasáhl Corey Crawford. Po šťastné trefě Kopitara to ale bylo 2:2. Hawks však vrátil náskok tečí Leddyho střely Marcus Krüger a před přestávkou se Quick vytáhl při brejku Sharpa a šanci Seabrooka. Chicago už výhru nepustilo, Nick Leddy a podruhé v utkání Kane navýšili už na 5:2. Kings sice rychle snížili, později se ale mohli trefil Bickell nebo Versteeg a při hře bez brankáře už si domácí nic nevytvořili. Los Angeles prohrálo 9. zápas z posledních 10, poprvé po 6 utkáních se ale Kings trefili více než jednou (všechny tři góly v té době nastřílel Kopitar (!)). ➜ Více

Sharks zvítězili doma po nájezdech 2:1

San José vidělo v sobotu večer brankářský souboj vítězů Stanley Cupu s Chicagem v letech 2010 a 2013. Oba maskovaní muži se překonávali a v základní hrací době tak padl jediný gól na každé straně. Nejprve se pěkně prosadil v oslabení Pavelski, ještě v té samé přesilovce ale po výborné práci celé pětky prostřelil Niemiho Brandon Saad. Corey Crawford měl trochu víc práce než jeho finský reprezentant, neinkasoval ale ani v přesilové hře na konci třetí třetiny, kdy byl za oplácení vyloučen Sharp. Nejvíce práce měl asi s velkou šancí Stuarta, hned z protiútoku pak trefil tyčku Michal Rozsíval. V nájezdech byli úspěšnější Sharks, když využili 3/3, za Blackhawks se trefil jen kapitán Toews.