Sharp přihrál na čtyři góly, Hawks uspěli v Anaheimu 4:1

Chicago si po porážce v Los Angeles zlepšilo náladu vcelku snadným vítězstvím na ledě Ducks. Už v 6. minutě prostřelil Andersena z pravé strany Toews a ve druhé třetině přidali další zásahy Keith a perfektní střelou nad vyrážečku Kane. Blackhawks svého soupeře po 40 minutách hry přestříleli 27:14 a zápas pak už dotáhli do úspěšného konce. Rackell sice využitou přesilovkou pokazil Crawfordovi šanci na čisté konto, Kane ale brzy svou 25. brankou v sezoně vrátil hostům tříbrankový náskok a uzavřel tak skóre na konečných 4:1. Duncan Keith se po svém gólu radoval ze 400. bodu v kariéře. Patrick Sharp přihrál na všechny čtyři branky Chicaga a vyrovnal tak svůj osobní rekord. Naposledy přihrával na čtyři zásahy v listopadu 2013 v Dallasu.

Kings otočili ve třetí třetině skóre a vyhráli 4:3

Blackhawks měli solidní začátek a v první třetině získali dvakrát náskok. Už ve druhé minutě měl Kane snadnou pozici po sražené střele Rundblada a právě Kane později pěknou přihrávkou v jedné ze tří přesilovek v úvodní dvacetiminutovce nabídl gólovou trefu Sharpovi. Výborně hrající Carter pak sice také využil početní výhodu, jenže brzy po druhé přestávce překonal Quicka lacinější ranou Shaw. Hosté se pak trochu stáhli a domácím se nakonec podařilo zápas zlomit na svou stranu. Po nedůsledné činnosti ve vlastním pásmu překonal Crawforda ze středu Toffoli a i když se chicagský brankář rozčiloval, že mu Carter bránil v zásahu, tak bylo srovnáno. V 57. minutě Toews prohrál vhazování s Kopitarem a Muzzinova střela tečovaná Hjalmarssonem zapadla přímo k tyčce. V závěru pak Toews z úhlu trefil jen vzdálenější tyčku za Quickem a domácí LA už dotáhlo duel do vítězného konce.

Chicago vyhrálo v Pittsburghu po nájezdech 3:2

Blackhawks odehráli v Pittsburghu před přestávku kvůli Utkání hvězd napínavý zápas. Chicago sice přišlo o dvoubrankové vedení, nakonec ale získalo oba body po výhře v nájezdech. Rundblad otevřel skóre pěknou ranou po dobré práci Hossy a chvíli po přestávce právě Hossa překonal Fleuryho podruhé, když v přesilovce využil clonu šikovně postaveného Bickella. Jenže domácí brzy odpověděli. Ebbett, bývalý hráč Hawks, zabojoval v rohu kluziště a z jeho práce vytěžil svou první trefu v soutěži nováček Zach Sill. Ve 33. pak srovnal z dorážky Downie a protože řada šancí ve třetí třetině zůstala nevyužita (tu největší neproměnil Perron), utkání dospělo do prodloužení. V něm dobře stříleli Kane a Hossa, nakonec ale došlo na nájezdy, ve který spolehlivě proměnili jak Toews, tak Kane a druhý bod tedy získali hosté. Penguins se museli v duelu obejít jak bez zraněného Letanga, tak Malkina, který vypadl ze sestavy na poslední chvíli.

Patrick Kane vstřelil 200. gól v kariéře, Hawks vyhráli 6:1

Andrew Shaw se za posledních 22 zápasů trefil jen jednou a konec minulého utkání s Dallasem dokonce proseděl jen na střídačce, proti Arizoně ale dal dvě branky a s 8 pokusy byl nejaktivnějším střelcem domácích. Patrick Kane vstřelil svůj 200. gól v NHL a Blackhawks jasnou výhrou 6:1 potěšili trenéra Quennevilla, který odkoučoval 500. zápas na chicagské lavičce. Hawks vedli v polovině zápasu 4:0, když po přestávce skórovali z dorážek Kane a Teräväinen. Lessio sice svou první trefou v soutěži sám před Raantou snížil, další branku už ale finský brankář Chicaga neinkasoval. Ještě před koncem třetiny chybovali hosté v rozehrávce a Shaw svou druhou trefou v utkání prostřelil Smitha na lapačku. Ve třetí části pak uzavřel skóre tečovanou ranou Rundblad, bývalý hráč Coyotes. Doplněno: Chicago dnes v noci otevře v Pittsburghu sérii 7 zápasů venku a pak Hawks čeká šňůra 8 střetnutí na domácím ledě v United Center.Více

Dallas uspěl v Chicagu 6:3

Blackhawks sice v první třetině dotáhli ztrátu po dorážkách Kanea a Saada, bývalý hráč Chicaga Vern Fiddler ale ještě před přestávkou překonal ze snadné pozice Crawforda potřetí. Domácí znovu srovnali, když se ale na začátku třetí části trefil po pěkné kombinaci do prázdné branky Eakin, další odpověď už nenašli. „Chvílemi jsme hráli dobře a zatlačili je, jenže pak jsme dělali chyby a pouštěli je do přečíslení. Bylo to vidět celý zápas, v přesilovkách, v oslabení i při hře pět na pět,“ říká kapitán Jonathan Toews. „Máme dost šikovné hráče na to, abych nějaké góly dali, musíme se soustředit hlavně na to, abychom jich tolik nedostávali,“ dodal útočník Brandon Saad. ➜ Více

Blackhawks vcelku snadno přehráli Wild 4:1

Blackhawks se vrátili do United Center a proti Wild sehráli v neděli třetí zápas ve čtyřech dnech. Právě ve čtvrtek se oba týmy střetly poprvé, v Minnesotě Hawks uspěli 4:2. I tentokrát se z výhry radovalo Chicago a ke dvěma bodů došlo po poměrně jednoduché cestě, když v sedmé minutě po dvou pěkný brankách vedlo už 2:0. Nejprve Toews připravil gól Hossovi a pak pohlednou akci Kanea zakončil zblízka Bickell. V první třetině zůstala řada dalších šancí nevyužita, ve druhé pak domácí navýšili svůj náskok. Richards měl po sražené střele Kanea snadnou pozici a čtvrtý gól vstřelil Oduya jen krátce poté, kdy zahákoval v brejku Zuckera. Ten v nájezdu neuspěl a na druhé straně se pak šťastně trefil z přečíslení právě švédský obránce Hawks. Výborně chytajícího Crawforda překonal až v 56. minutě Cooke, když měl při dorážce celou branku jen pro sebe a uzavřel tak na konečných 4:1 pro Chicago.

Chicago prohrálo nepovedený zápas v Edmontonu 2:5

Blackhawks nepodali proti Oilers příliš podařený výkon a z Edmontonu se vracejí bez bodu. Oba chicagské góly vstřelil z dorážek Saad, jenže pouze 46 vteřin poté, kdy svou druhou trefou v utkání vyrovnal ve 26. minutě na 2:2, skóroval zblízka také z dorážky Petry a domácí tak šli zpět do vedení. Hawks měli ke konci druhé části několik slibných šancí, Scrivens byl ale ve všech případech pozorný. Pár minut před koncem využil Yakupov brejk dva na nikoho, když na středu upadl Keith, a do prázdné uzavřel skóre Hall. „Hráli dobře, ale měli jsme dost šancí na to, abychom vyhráli. Sám jsem odchytal lepší zápasy, některé zákroky musím mít, ale dneska to tak nebylo,“ říká brankář Raanta. „Ve třetí třetině jsme tlačili, ale bránili dobře, lépe než dříve. Šancí jsme měli dost, jenže jsme dostávali góly v nejhorší chvíli,“ hodnotil kouč Quenneville.

Blackhawks uspěli v Minnesotě 4:2

Chicago si v Minnesotě vypracovalo dvakrát dvougólové vedení, domácí ale zápas dokázali pokaždé zdramatizovat. Bäckströma překonal nejprve v 6. minutě zblízka Sharp a v 17. pak využil přesilovku po pěkné přihrávce Richardse Kane. Další gól ale při pětiminutovém trestu Vaneka, který poslal Krügera na mantinel, Hawks nepřidali. Krátce po přestávce měl na středu dost prostoru Zucker a přihrávku Pominvilla trefil přesně. Vstřelený gól Wild nakopl, Chicago se delší dobu jen bránilo a výtečný výkon podal brankář Crawford, když pochytal celkem 42 střel, z toho řadu nepříjemných od modré čáry. Ve 37. minutě Chicago znovu odskočilo na rozdíl dvou branek, z levé strany se hezky trefil Bickell. Když později Pominville svou bombou snížil v přesilovce 5 na 3, zbývalo do konce ještě pět minut, hosté to už ale zvládli a na konečných 4:2 upravil do prázdné znovu Bickell. ➜ Více

Colorado rozhodlo dvěma rychlými góly o své výhře v Chicagu

Na úterní zápas s Coloradem nebudou hráči Blackhawks vzpomínat s radostí. Avalanche měli výtečný vstup do utkání, Nathan MacKinnon ještě v první minutě zakončil z celkem ostrého úhlu dorážkou situaci 2 na 2 a o chvíli později stějný hráč pláchl Oduyovi, aby jeho akci proměnil v dvougólové vedení Max Talbot. Hosté se pak stáhli do obranné ulity, ve které vydrželi až do konce duelu. Chicago mělo hodně střel, jenže žádná se neujala a Semyon Varlamov tak mohl oslavit čisté konto, které si zasloužil 54 zásahy. Většina střel sice nebyla příliš nebezpečná, dobré pokusy ale na branku Avalanche vypálili třeba Keith, Shaw nebo Saad. Trochu štěstí měl Varlamov při ráně Oduyi a na začátku třetí části, kdy Saad trefil tyčku. Crawfordovi na druhé straně také jednou pomohla konstrukce a Blackhawks tak byli ve hře až do konce střetnutí, i když k výhře bylo daleko.

Chicago čtyřikrát srovnalo a vyhrálo nad Dallasem 5:4p

Nedělní utkání proti Stars přineslo celkem 9 branek a diváci se tak určitě nenudili. Dallas celkem čtyřikrát odskočil do jednobrankového vedení, jenže Blackhawks vždy dokázali srovnat krok ještě do přestávky a na konci každé třetiny tak byl stav nerozhodný. O druhém bodu pro Chicago rozhodl v prodloužení Patrick Sharp, když po pěkné přihrávce Keitha se štěstím prostřelil Lehtonena popáté. V dresu Stars se dařilo hlavně Eriku Coleovi, který dva góly dal a jeden při přečíslení 4 na 2 připravil pro Jordieho Benna. Právě Cole svou šikovnou tečí skóroval ve 45. minutě na 4:3, Hawks se ale podařilo pár minut před koncem šťastně vyrovnat, když Lehtonen nepokryl bližší tyčku a inkasoval po Richardsově nepříliš nebezpečné střele.

Winter Classic ve Washingtonu rozhodl v 60. minutě Brouwer

Troy Brouwer, bývalý útočník Blackhawks, který v Chicagu v roce 2010 pomohl vybojovat Stanley Cup, vstřelil v přesilovce 13 vteřin před koncem třetí třetiny vítěznou branku v letošním utkání Winter Classic. Blackhawks se zápas příliš nevydařil, v první třetině měli domácí Capitals více ze hry a po gólech Fehra a Ovechkina šli do dvoubrankového vedení. Hosté však brzy snížili po ráně aktivního Sharpa v přesilovce a udrželi se tak ve hře. Po přestávce Ovechkin dvakrát orazítkoval tyčky Crawfordovy branky, ale Chicago zlepšilo pohyb a nakonec se dočkalo vyrovnání. Po šťastném odrazu puku za brankou a chytré přohrávce Toewse zakončil do prázdné Saad. Hawks pak nevyužili dlouhou přesilovku 5 na 3 a ve třetí části už měli zase více ze hry domácí. O vítězi nakonec rozhodl v početní výhodě Brouwer, když po Ovechkinově akci z otočky prostřelil Crawforda na lapačku. Utkání sledovalo 42832 diváků. ➜ Více