IceHogs opět prohráli v prodloužení a v sezoně končí

Chris DiDomenico, nejproduktivnější hráč playoff AHL (7+11 ve 13 zápasech) sice srovnal při hře bez brankáře na 1:1, v závěru prvního prodloužení ale vystřelil Texasu postup do finále Roope Hintz, když dostal v ideální pozici dost prostoru, aby proměnil přihrávku od zadního mantinelu. IceHogs končí v playoff s bilancí 9 výher a 4 porážky a proti Stars odehráli velmi těsnou sérii, ve které čtyřikrát rozhodovalo prodloužení. V něm byl třikrát úspěšnější soupeř a po výhře v šestém střetnutí se může těšit na boj o Calder Cup proti Torontu. Jeff Glass pochytal 38 střel a jeho kolega na druhé straně Mike McKenna nasbíral stejný počet zákroků. „Jsme zklamaní, samozřejmě. Byla to vyrovnaná série, hodně se hrálo v prodloužení a asi by si zasloužila sedmý zápas. Texas hrál dobře, ale potom, co se nám podařilo vyrovnat, jsme se cítili nahoře. Jenže v prodloužení se Stars zvedli a nakonec ho zvládli lépe. Jsme smutní, že už je konec,“ vyjádřil se trenér Jeremy Colliton.

Rockford si udržel naději, v sérii prohrává 2:3

IceHogs čelili a stále čelí hrozbě vyřazení, zbývající dva domácí duely ve čtvrtek a pátek však vyhráli a v sérii s Texasem nyní prohrávají 2:3. Do branky se poprvé v playoff postavil Jeff Glass a zatímco ve čtvrtém střetnutí pochytal 28 střel, v pátém utkání zlikvidoval hned 40 pokusů Stars. Ve čtvrtek zazářil třemi body Victor Ejdsell (2+1). Nejprve poslal Hogs do vedení po pěkné individuální akci, jenže hosté dvěma přesilovkovými góly otočili skóre. Na 2:2 srovnal v 54. minutě tečí Fransonovy střely Johnson a v prodloužení využil Ejdsell přesilovku, když mu Highmore posunul puk před odkrytou branku. V pátek se Rockford dostal rychle do dvoubrankového náskoku a díky vynikajícímu Glassovi dotáhl zápas do vítězného konce. V polovině utkání snížil po příhodném odrazu do ideální pozice Hintz, ale v 52. minutě uklidnil domácí tým šťastnou trefou David Kämpf. Pro českého útočníka to byl první bod v playoff, z gólu se radoval naposledy ještě v Chicagu proti St. Louis 18. března. Jeho nahození, které snad ani nemířilo na branku, si McKenna srazil vyrážečkou za záda a Rockford už vedení nepustil. Série pokračuje v noci na úterý v Cedar Parku v Texasu, případný sedmý duel je na programu o den později.

IceHogs prohráli v přestřelce s Texasem a ztrácí 0:3

Semifinálová série mezi IceHogs a Stars se za stavu 2:0 přesunula do Rockfordu, kde diváci v noci na středu viděli celkem 11 branek. Oba týmy si několikrát vyměnily vedení a o vítězi se nakonec muselo stejně jako v minulém střetnutí rozhodnout v prodloužení. V něm si přihrávku McKenzieho srazil do branky Clendening a zařídil tak Texasu pohodlný náskok 3:0 na zápasy. Skóre třetího duelu otevřel po individuální akci Sikura a v první třetině se ve výhodě trefil Hayden, jenže do přestávky šli Hogs se ztrátou 2:3. Ve druhé dvacetiminutovce otočili dělovkou v končící přesilovce Forsling a zblízka Johnson po parádní přihrávce Highmora. Ve třetí části se opět dvakrát prosadili hosté a o vyrovnání se tak postaral až v poslední minutě Franson při hře bez gólmana. Collin Delia pochytal celkem 21 střel a zdá se, že v sérii s Texasem ho báječná forma ze začátku playoff opustila. Teprve podruhé ve vyřazovacích bojích sáhl kouč Colliton do sestavy, ve které Louise s Raddyshem nahradili Samuelsson a Tuulola.

IceHogs v playoff stále bez porážky, Manitobu vyřadili 4:0

Rockford smetl Manitobu 4:0 na zápasy, v playoff vyhrál všech sedm svých utkání a nyní se může těšit na semifinálovou sérii s Texasem, nejlepším týmem Pacifické divize. IceHogs výtečně načasovali formu, Collin Delia chytá s úspěšností zákroků 94,8 % a klíčem k úspěchu jsou zatím ďábelské přesilovky. Rockford jich proměnil už 15 (37,5 %) a díky tomu je Chris DiDomenico (4+7) nejproduktivnějším hráčem playoff a Cody Franson (4+4) s Adamem Clendeningem (1+8) nejčastěji bodujícími obránci. Victor Ejdsell proměnil v posledním utkání s Manitobou trestné střílení a na pět branek potřeboval pouze sedm střeleckých pokusů. IceHogs porazili v tomto duelu Moose 6:4 a využili čtyři z devíti přesilovek. Texas, farma Dallasu, porazil v prvním kole 3:1 Ontario a ve druhém si poradil s Tucsonem 4:1 na zápasy. Celkem pětkrát už si Stars zahráli v prodloužení.