Rockford se utká v playoff s Chicagem

Po posledním zápase IceHogs v základní části AHL je jasné, že se v 1. kole playoff střetnou s Chicago Wolves. První zápas série bude na programu v sobotu 21. dubna v Chicagu. Oba týmy se letos v základní části utkaly celkem 12x a každý vyhrál 6 utkání. Wolves ovšem vyhráli oba poslední zápasy v závěru základní části.

Blackhawks ukončili sezonu porážkou ve Winnipegu

Chicago prohrálo ve svém posledním letošním utkání ve Winnipegu 1:4. Všem hokejistům Blackhawks však sezona ještě nekončí, zatímco někteří by se měli představit na světovém šampionátu (Patrick Kane účast zvažuje, Jonathan Toews ale Dánska nepojede), několik dalších může zamířit na farmu do Rockfordu (Bérubé, Ejdsell, Hayden, Glass, Gustafsson, Jurčo, Kämpf, Martinsen). IceHogs stačí získat bod v jednom ze tří zbývajících střetnutí, aby si zajistili místo v playoff AHL. Ale zpátky k utkání s Jets. Oba celky před začátkem duelu uctily památku hráčů a trenérů juniorského týmu Humboldt Broncos, kteří zemřeli při páteční srážce autobusu s kamionem cestou na zápas. Hokejisté Chicaga i Winnipegu pak odehráli utkání se jménem Broncos místo klasických jmenovek a výtěžek z dražby těchto dresů půjde později na pomoc zraněným a pozůstalým. Utkání jinak s ohledem na všechny okolnosti nemělo velký náboj a Andrew Copp dvěma zásahy zvyšoval ve 2. třetině už na 4:0. Jedinou branku hostí zaznamenal ranou od modré Brent Seabrook a Jeff Glass pochytal celkem 35 střel. „Je to na nic. Řekl jsem to už milionkrát, teprve teď začíná ta nejlepší část sezony a je těžké srovnat se s tím, že u toho nebudeme,“ vyjádřil se Seabrook. Poslední zápas v kariéře odehrál ve svém rodném městě útočník Patrick Sharp. „Dokázal toho hrozně moc. Když před 10 lety přišel, hodně nám pomohl a měl na náš mladý tým velký vliv,“ ocenil Sharpa trenér Quenneville.

Patrick Sharp se loučí s kariérou, v Chicagu hrál naposledy

Trojnásobný vítěz Stanleyho poháru Patrick Sharp (36) prožil v posledním letošním domácím utkání svou derniéru a chicagským fanouškům se zřejmě v United Center představil naposledy. Nastoupil (opět) s „A“ na dresu a v zahajovací sestavě, celkem strávil na ledě 19:03. V přerušení během třetí třetiny mu klub promítl vzpomínkové video a emotivní byl i samotný závěr zápasu, který Blues vyhráli 4:1. „Nebylo snadné se soustředit na zápas, ale nakonec to šlo. Když kluci zůstali na ledě a přiměli mě, abych objel čestné kolečko, to si budu pamatovat navždy,“ pověděl Sharp. Chicago původně posílil v průběhu sezony 2005–2006 výměnou z Philadelphie a před rokem se po dvou sezonách v Dallasu vrátil. Pokud bude zítřejší střetnutí ve Winnipegu skutečně jeho poslední, rozloučí se Sharp s NHL s bilancí 939 utkání. Dosud nastřílel 287 branek, na 333 přihrál a 87 bodů přidal ve 142 duelech playoff. Kromě tří Pohárů získal zlato na olympiádě v Soči. Doplněno: Blackhawks před utkáním ocenili klubovou legendu Stana Mikitu. Těžce nemocného Mikitu (77) zastoupili na ledě jeho vnuci v rámci akce One More Shift. Bývalý slovenský útočník strávil celou svou kariéru v Chicagu, kde během 1394 zápasů nasbíral 1467 bodů (541+926), v roce 1961 pomohl vybojovat na dlouhou dobu poslední Stanleyho pohár a získal řadu individuálních ocenění včetně dvou trofejí pro nejužitečnějšího hráče NHL. V sezoně 1983/1984 byl Mikita uveden do Hokejové síně slávy.Více

Keith rozhodl 9 vteřin před koncem o výhře v St. Louis

Blake Hillman nastartoval svou první brankou v soutěži obrat proti Blues, poprvé za Chicago se trefil také Andreas Martinsen, zatímco Alex DeBrincat se radoval už ze svého 28. gólu. Ústřední postavou byl však na začátku i na konci zápasu Duncan Keith. Ten nejprve na brankové čáře zachraňoval při šanci Schwartze a video neprokázalo, že by spolu s brankářem Bérubém neudrželi puk ve hře. Do centra pozornosti se Keith vrátil v posledních vteřinách utkání, když mu v přesilovce nabil DeBrincat a chicagský obránce svou teprve druhou trefou v letošní sezoně zajistil hostujícímu celku výhru 4:3. Blues získali ve druhé třetině náskok po dorážce Schenna a brejku Tarasenka, jenže pak Allena v oslabení propálil Hillman a v polovině závěrečné části si domácí gólman mohl vyčítat DeBrincatovu ránu z pravého křídla. „Hrají o víc než my, víme, že jsou teď pro ně body důležité. V nasazení jsme se jim vyrovnali, ale jsme hlavně rádi, že si můžeme zahrát zápas, kde o něco jde,“ pověděl Duncan Keith. St. Louis propáslo šanci posunout se na poslední příčku zajišťující účast v playoff a dvě utkání před koncem základní části ztrácí na Colorado stále jeden bod. K odvetě přicestují Blues do Chicaga zítra.