Rockford v playoff AHL končí, na Chicago nestačil 0:3

Přes Texas sice IceHogs po dvou těsných výhrách postoupili do dalšího kola, na Chicago už ale vůbec nestačili. Série se v neděli přesunula do Rockfordu, kde hosté znovu zvítězili 4:1 a v sérii uspěli celkově 3:0 na zápasy. IceHogs dlouho držel nad vodou brankář Söderblom, který byl zároveň se dvěma přesilovkovými asistencemi nejproduktivnějším hráčem svého týmu v této sérii (!), jenže ve chvíli, kdy na začátku třetí třetiny v početní výhodě tečoval Drury střelu Keana, bylo to už za stavu 0:3 pro Rockford neřešitelné. O jedinou branku domácích se postaral v 53. minutě obránce Ian Mitchell, když v přesilovce chytrou střelou překonal Lyona z pravé strany. Právě přesilovky ale jinak byly achillovou patou IceHogs minimálně v tomto utkání : dalších pět jich totiž domácí nevyužili, přičemž v závěru první třetiny a na počátku druhé části hráli ve výhodě třikrát a ani jedinou nevystřelili na branku. „První dva zápasy jsme nehráli úplně dobře, ale dneska to byl náš nejlepší výkon v sérii. Bohužel to nestačilo. Měli jsme dát víc gólů (úsměv),“ pověděl trenér Sorensen. „Přestože to bylo krátké playoff, jen pět zápasů, tak pro některé naše mladší hráče to bylo velká škola, když na vlastní oči viděli, jak je hra rychlejší a důraznější. Soupeře dobře známe z dřívějších zápasů, ale myslím, že bylo znát, že teď v playoff hodně přidali. I na naší straně ale byli hráči, kteří se s vyšším tempem dokázali srovnat a v playoff přidali každý zápasem na intenzitě. To je dobré znamení do budoucna. Jsme na náš tým pyšní a ceníme si toho, jak se během roku i v rámci tohoto playoff hráči postupně zlepšovali.“

IceHogs začali sérii s Wolves porážkou 2:6

Vcelku jasnou porážku 2:6 utrpěli hokejisté Rockfordu v úvodním utkání série s Chicagem. Wolves měli od začátku zřetelnou střeleckou převahu, přesto se ale IceHogs proti svému tradičnímu rivalovi dostali do vedení, když v 7. minutě chyboval bývalý hráč Hawks Richard Pánik a Lukas Reichel proměnil brejk. Jenže těsně před přestávkou domácí tým otočil skóre a zápas v poklidu dovedl do vítězného konce, k čemuž mu pomohlo také sedm přesilovek. Konečné skóre 2:6 stanovil ve 48. minutě Evan Barratt, který mezi kruhy pohotově zužitkoval dobrou práci Gicewicze a Slavina. Arvid Söderblom pětkrát inkasoval, pochytal celkem 22 střel a do třetí třetiny jej nahradil Cale Morris. Druhý zápas je na programu v noci na neděli.

McLaughlin vystřelil Rockfordu postup do dalšího kola

Útočník Dylan McLaughlin vstřelil na konci první minuty prodloužení jedinou branku druhého zápasu mezi Rockfordem a Texasem a zajistil tak svému týmu postup do dalšího kola playoff. V něm se IceHogs utkají s nejlepším týmem letošní sezony AHL, Chicagem Wolves. Arvid Söderblom pochytal všech 36 střel a Rockford podržel především v první třetině, kdy se Stars i díky rychlé přesilovce dostali do tlaku. Krátce před přestávkou předvedl švédský gólman snad svůj nejlepší zákrok v tomto střetnutí, když se skvěle přesunul při šanci Kawaguchiho. Matthew Murray v brance Stars inkasoval z 32 střel jen jedinkrát, když měl při ráně McLaughlina zakrytý výhled, Rockfordu to ale stačilo na to, aby i druhé utkání získal po těsném výsledku ve svůj prospěch. McLaughlin (26) sice nemá s Chicagem podepsanou smlouvu, od chvíle, kdy do Rockfordu přišel před třemi roky z univerzitní soutěže, se však vypracoval mezi důležité osobnosti útoku IceHogs a v základní části byl s 42 body (13+29) v 55 zápasech druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Rockford se nyní může těšit na semifinále Centrální divize proti favoritovi z Chicaga (v základní části se ale IceHogs proti Wolves dařilo, když z tuctu zápasů vyhráli hned osmkrát) – série hraná na tři vítězství začne v noci na pátek.

IceHogs vstoupili do předkola playoff AHL výhrou 2:1

V noci na středu se Rockford utkal poprvé s Texasem v sérii na dvě výhry a začátek to byl úspěšný. IceHogs se mohli opřít o výtečný výkon brankáře Söderbloma, který pochytal 33 střel, a svého soupeře porazili těsně 2:1. Skóre otevřel v polovině zápasu Lukas Reichel, nejproduktivnější hráč Rockfordu v základní části (21+36 v 56 zápasech), když s přehledem proměnil pěknou přihrávku Teplého. Ve 45. minutě nejprve zvýšil Carson Gicewicz šikovnou tečí Phillipsovy střely, jenže Stars vzápětí odpověděli gólem Karlströma, který si vybruslil na pravém kruhu a přesnou ranou překonal svého krajana v domácí brance. Ve zbytku zápasu však Hogs hubený náskok uhájili a k postupu mají o krok blíže než Texas. Za pozornost jistě stojí, že Gicewicz, který do Rockfordu přišel loni na zkoušku a letos si v 61 zápasech připsal 14 bodů (5+9), byl ještě v minulé sezoně na University of Mass Amherst spoluhráčem nynějšího brankáře Stars Matthewa Murrayho. Zápas sledovalo téměř tři a půl tisíce fanoušků a druhý je na programu zítra, opět v Rockfodu.