Hayes, Holl, Mattson a Johnson si zahrají o titul v NCAA

Do finálového turnaje Frozen Four, který se odehraje 10. a 12. dubna ve Philadelphii, postoupily Boston College, Minnesota, North Dakota a Union. Vermont Michaela Paliotty prohrál s Union v pátek 2:5 a právě Union si pak jako první zajistil účast na Frozer Four, když ve východním finále porazil Providence 3:1. North Dakota přehrála v pátek Wisconsin 5:2, vítězný gól ale dala až v 59. minutě. V sobotu si pak poradila s Ferris State 2:1 v prodloužení, ačkoliv byla po většinu zápasu horším týmem. Obránce Nick Mattson (6. kolo 2010) přihrál na oba góly, Luke Johnson (5. kolo 2013) nebodoval. Boston College si nejprve poradila s Denverem 6:2, v noci na pondělí pak porazila Mass.-Lowell 4:3. Kevin Hayes nasbíral celkem 7 bodů (3+4). Minnesota zvítězila na Robertem Morrisem 7:3 a nad St. Cloud 4:0. Justin Holl (2. kolo 2010) asistoval u vítězného gólu v obou zápasech. St. Cloud postoupil v sobotu přes Notre Dame 4:3 v prodloužení, Stephen Johns ani Vince Hinostroza nebodovali.

Chicago opět prohrálo a přišlo o zraněného kapitána Toewse

Kapitán Jonathan Toews odstoupil v polovině utkání poté, kdy ho na mantinel narazil domácí obránce Orpik. Podle trenéra Quennevilla není zranění vážné, více se ale dozvíme po pondělním vyšetření. Blackhawks udělali v Pittsburghu řadu chyb ve vlastní třetině, už po 10 minutách hry inkasovali dva slepené góly a museli pak dotahovat. Hostím dal naději Brookbank, jehož ránu od modré Fleury vůbec neviděl, a ve třetí části Chicago zatlačilo soupeře do defenzívy. Fleury ale vychytal jak Krügera, tak Sharpa a když pět minut před koncem zariskoval Seabrook, uklidnil Penguins přesnou střelou při přečíslení 2 na 1 Crosby. Blackhawks si z třízápasového tripu neodvezli ani bod, v posledních 11 utkáních pak mají bilanci 4–1–6 a nyní se budou muset obejít bez kapitána Toewse.

Ice Hogs otočili zápas s Grand Rapids, Hartman do Rockfordu

Když Ferraro využil dvakrát během pár vteřin přesilovku, vybrali si už v 9. minutě IceHogs oddechový čas a podařilo se jim nakonec zvrátit utkání ve svůj prospěch. Po gólu Millse se čtyřikrát střelecky prosadili obránci (poprvé za Rockford se trefil Brisebois) a Griffins už jen v závěru dalšími dvěma zásahy Nestrašila (6+3 v posledních 6 zápasech) v početní výhodě už jen snížili na konečných 5:4. I přes porážku si hosté z Grand Rapids včera zajistili účast v playoff a pokud by playoff začínalo zítra, utkali by se s Hogs, kteří mají na 7. místě Západní konference náskok 3 bodů na 9. Rochester. Útočník Ryan Hartman, kterého Blackhawks draftovali loni v 1. kole, dohraje sezonu v Rockfordu. Za Plymouth (OHL) nasbíral 53 bodů (25+28) v 52 utkáních, v pěti duelech playoff přidal 4 body za asistence.

Matt Carey neodehrál úspěšný debut

Útočník Matt Carey debutoval v NHL, na zápas v Ottawě ale nebude vzpomínat úplně s radostí. Odehrál 7:53 (nejméně ze všech hráčů na ledě) a vyhrál sice 7 z 9 vhazování, na konci první třetiny ale tečoval střelu Ceciho do vlastní sítě a když ve 47. minutě zvyšoval Turris na 4:2, seděl v tu chvíli Carey na trestné lavici. Chicago od začátku zápasu tahalo za kratší konec a krátce po přestávce prohrávalo už 3:0. Ve druhé třetině Hawks přestříleli svého soupeře 23:5 a po gólech Sharpa a Hossy se sice vrátili do utkání, ve třetí části jim ale domácí opět odskočili. Kaňkou na utkání je určitě vyloučení Shawa na 5 minut a do konce zápasu za bodnutí koncem hole, po kterém hosté dohrávali poslední minuty ve čtyřech.

Blackhawks v Bostonu Tuukku Raska nepřekonali

Chicago neodehrálo při svém návratu do Bostonu úplně špatný zápas, své příležitosti z první třetiny ale neproměnilo a postupně se proti dobře srovnané obraně domácích prosazovalo stále méně. Hodně vidět byli zejména Saad, Sharp a Shaw, Raska v brance Bruins ale prostřelil ve třetí části jen Handzuš, jehož pokus zastavila branková konstrukce. Boston se definitivně nasměroval k vítězství slepenými góly ve 46. minutě, když se nejprve zblízka prosadil Söderberg a po chybě jinak výborného Crawforda trefil prázdnou branku Bergeron. Hawks pak na několik střídání sevřeli svého soupeře, gól naděje se jim ale vstřelil nepodařilo. ➜ Více

Teräväinen debutoval, Chicago porazilo Stars 4:2

S napětím očekávaný debut útočníka Teuva Teräväinena skončil výhrou Blackhawks nad Dallasem 4:2. Stars hráli brzy přesilovku a v první třetině byli lepším týmem, Corey Crawford ale vychytal v brejku Garbutta a podal vynikající výkon. Krátce před přestávkou se pěkně kolem Lehtonena trefil Andrew Shaw a získal Chicagu náskok. Nedlouho poté, kdy byl v polovině utkání z dalšího brejku Garbutt už úspěšný, prostřelil Lehtonena Duncan Keith a Hawks znovu vedli o dvě branky. Na konci zápasu měli domácí štěstí, po dalším snížení Garbutta jim několikrát trochu pomohli rozhodčí a Hossa dostal po ideálním odrazu od mantinelu dárek v podobě gólu do prázdné branky. Teräväinen v utkání nebodoval, byl ale hodně vidět na obou stranách hřiště. ➜ Více

Chicago podepsalo smlouvu s Trevorem Van Riemsdykem

Blackhawks se v pondělí dohodli na dvouleté smlouvě s 22letým obráncem Trevorem Van Riemsdykem, který ukončil své působení na Universitě v New Hampshire. Mladší bratr útočníka Maple Leafs Jamese Van Riemsdyka letos nasbíral 23 bodů (4+19) v 26 zápasech, sezonu mu v lednu ukončila zlomenina kotníku. Loni byl vybrán do All-Stars týmu východní části NCAA a universitu opouští po třech letech (75 bodů ve 102 utkáních). Smlouva s Blackhawks mu začne platit od příští sezony, Van Riemsdyk by ale měl být brzy zdravý a není tak vyloučené, že si tak ještě na zkušební kontrakt zahraje v Rockfordu. Doplněno: Van Riemsdyk podepsal AHL smlouvu s IceHogs a sezonu dohraje v Rockfordu.Více

Blackhawks opět nestačili na Predators

Chicagu se nedělní zápas příliš nepovedl, Nashvillu nedali z 29 střel ani gól a potřetí ze čtyř vzájemných utkání v letošní sezoně s Predators prohráli. Blackhawks nezačali špatně, na konci třetiny se ale ujali vedení hosté, když střílenou přihrávku Ellise usměrnil do sítě Fisher. Nashville výborně bránil a nedal Chicagu skoro žádný prostor. Brankář Rinne byl bezchybný a Weber s Josim i vinou zranění Jonese odehráli výrazně přes 30 minut. Ve druhé části Hawks nevyužili několik přesilovek a před přestávkou naopak sami opět inkasovali, když po levém křídle ujel Bourque a pěknou střelou poslal puk mimo dosad Crawforda. Blackhawks hrají proti Predators ještě jedno utkání, 13. dubna uzavřou v Nashvillu základní část.

Dean a Jake Cheliosové posílili druhou farmu v Toledu

Oba synové legendárního obránce Chrise Cheliose skončili na Michigan State University a podepsali smlouvu s Toledem (ECHL), který funguje jako druhá farma Chicaga a Detroitu. 24letý útočník Dean Chelios letos ve 33 zápasech nasbíral 14 bodů (2+12), o rok mladší obránce Jake Chelios zaznamenal 21 bodů (2+19) v 35 utkáních a předloni se na zkoušku zúčastnil kempu nadějí Blackhawks. Oba už v noci na neděli nastoupili ke svému debutu mezi profesionály, na výhře 4:1 nad Gwinnettem se dvěma přihrávkami podílel Maxim Shalunov, který je společně s obráncem Joe Gleasonem nyní jediným hráčem Hawks, který v Toledu působí. Na soupisce je ale mj. i brankář Hannu Toivonen a nejproduktivnější hráč týmu David Gilbert už aktuálně hraje za Rockford.

IceHogs vybojovali 2 body, Nightingale a Shea v trestu

Zatímco v pátek dostali IceHogs od Chicaga výprask 6:0, v sobotu dokázali na domácím ledě vybojovat dva body za výhru po nájezdech a poskočili tak na 7. příčku v konferenci. Rockford se dostal na začátku i na konci utkání několikrát do oslabení, obrana v čela s brankářem LaBarberou ale situaci ustála. Na gól Beache z brejku ve 34. minutě odpověděl ještě před přestávkou šťastnou tečí Mills, v nájezdech pak uspěli Ross s Bouchardem. Rockford se už musel obejít bez potrestaných obránců Nightingalea a Shea. Kapitán Hogs se v pátek vydal ze střídačky pomstít Mullana, který nestačil v bitce Selleckovi, a nezahraje si 6 utkání. Shea trefil loktem Rattieho, oba hráči se pak porvali a obránce Rockfordu útočil na svého soupeře ještě v tunelu do šaten, kde musela nakonec zasahovat ostraha. Shea si teď za oba prohřešky odsedí 8 utkání.

Chicago ve slabém tempu porazilo Carolinu 3:2

Blackhawks přivítali na domácím ledě Hurricanes a v poměrně nezáživném duelu získali oba body za výhru 3:2. V první třetině pochytal Khudobin několik šancí Chicaga, po přestávce už ale měla více možností spíš Carolina. Skóre otevřel ve 24. minutě z brejku po pěkné přihrávce Shawa svým 30. gólem v sezoně aktivní Sharp, po povedené akci Leddyho pak zvyšoval Versteeg. Na konci druhé části potrestal špatné střídání Hawks Semin a stejný hráč poté ve 43. minutě využil přesnou střelou přesilovku 5 na 3. Blackhawks se série zbytečných trestů málem vymstila, krátce po vyrovnání ale minul branku Eric Staal, do brejku se dostal Toews a stejně jako Sharp nedal Khudobinovi šanci kličkou do bekhendu. V závěru už si domácí pohlídali výhru několika obětavými zákroky.

Blackhawks povolali Jeremyho Morina a Teuva Teräväinena

Chicago dnes povolalo útočníky Jeremyho Morina z Rockfordu a Teuva Teräväinena z Jokeritu Helsinky. 22letý Morin nastřílel v posledních 18 zápasech 15 branek, celkem jich má na kontě 24 a je na 7. místě v AHL. Ve 47 utkáních nasbíral celkem 47 bodů (24+23). Za Chicago letos už odehrál 15 zápasů (1+4). 19letý Teräväinen byl se 44 body (9+35) ve 49 zápasech nejproduktivnějším hráčem Jokeritu (a 7. v Liize), jeho tým ale po víkendu vypadl s Hämeenlinnou 2:0 na zápasu a on se tak může oficiálně připojit k Blackhawks. Na přelomu roku Teräväinen, kterého Hawks draftovali předloni v 1. kole, zářil na juniorském šampionátu, kde 15 body (2+13) v 7 zápasech dovedl Finsko ke zlatu. ➜ Více

Útočník Matt Carey ze St. Lawrence College posílil Chicago

Útočník Matt Carey se rozhodl po jedné odehrané sezoně na St. Lawrence College svou univerzitu opustit a jako volný hráč si nakonec z řady zájemců vybral Chicago, se kterým podepsal dvouletou smlouvu. Do města by měl 22letý Kanaďan přicestoval v pátek, z hlediště bude sledovat zápas proti Hurricanes a v sobotu se pak zúčastní prvního tréninku s mužstvem. Do konce sezony zřejmě prožije svůj debut v NHL, dá se ale očekávat, že příští sezonu minimálně začne na farmě v Rockfordu. Carey ve své jediné sezoně na St. Lawrence odehrál 38 zápasů, ve kterých nasbíral 37 bodů (18+19) a 47 trestných miunut. ➜ Více

Kevin Hayes mezi 10 hráči nominovanými na Hobey Baker Award

Útočník Kevin Hayes byl zařazen mezi 10 hokejistů nominovaných na Hobey Baker Award, trofej, která se uděluje nejlepšímu hráči univerzitních soutěží. V loňském roce ji získal Drew LeBlanc, který později podepsal jako volný hráč smlouvu s Chicagem. Hayes letos nasbíral 56 bodů (24+32) ve 37 zápasech a včera byl zařazen do 1. All-Stars týmu Hockey East. Obránce Stephen Johns byl vybrán do 2. All-Stars týmu Hockey East a další zadák Michael Paliotta byl nominován mezi náhradníky. ➜ Více

Blackhawks přehráli Blues 4:0, zraněný Kane 3 týdny mimo hru

St. Louis se v Chicagu povedl začátek, kdy málem otevřel skóre Oshie, podobně jako včera ve Philadelphii ale domácí tým brzo začal kontrolovat hru a po většinu utkání byl na koni. Duncan Keith poslal ještě do přestávky Hawks do vedení a Chicago pak svůj náskok zvýšilo na konci druhé části. Blues zatlačili domácí před jejich branku, z gólu se ale radoval Andrew Shaw, když šikovně tečoval Leddyho střelu. Blues mohli snížit na začátku třetí části po faulu Oduyi, z přesilovky ale nic nevytěžili. Hawks naopak přidali další branky, když po nezištné přihrávce Regina skóroval do prázdné Krüger a v početní výhodě se prosadil opět výborně hrající Smith. Joel Quenneville tak může oslavit svou 700. výhru v kariéře a Michal Handzuš bude mít další pěknou vzpomínku na 1000. zápas v NHL. Kaňkou na povedeném utkání je zranění Patricka Kanea, který by měl scházet 3 týdny. ➜ Více

Brandon Mashinter podepsal novou smlouvu do roku 2016

Útočník Brandon Mashinter podepsal ve středu novou dvouletou smlouvu. 25letý urostlý hokejista posílil farmu v Rockfordu na začátku prosince výměnou za Kyle Beache z Rangers. Na farmě v Hartfordu stihl Mashinter 11 utkání (1+7), za IceHogs pak dosud nastoupil do 34 střetnutí, ve kterých nasbíral 23 bodů (11+12) a 62 trestných minut. Celkem zatím v NHL odehrál 23 zápasů za San José a New York, v AHL hraje svou pátou sezonu. Podle serveru CapGeek si Mashinter vydělá ročně 562,5 tisíce dolarů, pokud bude hrát v NHL, nebo rovných 100 tisíc, pokud bude nastupovat na farmě. Rockford čekají o víkendu dva zápasy proti Chicagu, pak má opět přes týden volno. IceHogs sehrají v období od 9. do 29. března pouhá tři utkání a nyní stále drží poslední postupovou příčku do playoff v Západní konferenci. ➜ Více

Chicago se chystá na nejlepší tým NHL ze St. Louis

Blackhawks se dnes střetnou na domácím ledě se St. Louis, lídrem tabulky a prvním týmem, který si výhrou může zajistit účast v playoff. Chicago letos ve třech zápasech proti Blues ani jednou neuspělo a zatímco na konci prosince měli na svého soupeře náskok 5 bodů, nyní ztrácejí 8 a dělí se s Coloradem o 2. a 3. místo v Centrální divizi. Pokud Chicago vyhraje, stane se trenér Joel Quenneville teprve třetím v historii NHL, který dosáhne na hranici 700 vítězství. Michal Handzuš může dnes odehrát 1000. zápas v soutěži. Oba jmenovaní shodou okolností strávili společně čas na začátku Handzušovy kariéry v St. Louis. ➜ Více

Blackhawks získali bod ve Philadelphii

Chicago ve Philadelphii vyhrálo v základní části naposledy v roce 1996 a tento stav se nezměnil ani v noci na středu. Blackhawks vstřelil na začátku dva snadné góly, Flyers ale brzy snížili po šťastném odrazu od Krügera a od té doby byly na ledě po celou dobu lepším týmem. Ještě do přestávky srovnal perfektní střelou Hartnell, jinak ale domácí mířili jen do tyček. V brance Hawks dostal příležitost Antti Raanta, který si připsal 34 zásahů a 4× mu pomohla branková konstrukce. Na konci třetí třetiny vychytal Lecavaliera a kus štěstí měl i v poslední minutě při šanci Downieho a Schenna. Blackhawks si mimo tyčky Kanea mnoho nevypracovali a nakonec padli v prodloužení, které pět vteřin před koncem rozhodl povedenou ranou Giroux. ➜ Více

Zápisky k nadějím: Johns a Hinostroza předčili Hayese

Ve čtvrtfinále univerzitní soutěže Hockey East se v sérii hrané na 2 vítězství střetly týmu Boston College (Kevin Hayes) a Notre Dame (Vincent Hinostroza a Stephen Johns). Všichni 3 hráči byli v sérii vidět a nakonec se radovali Hinostroza s Johnsem, neboť jejich Notre Dame vyhráli sérii 2:1 na zápasy (7:2, 2:4, 4:2). Hayes byl sice nejproduktivnějším ze zástupců Blackhawks s 5 body (2+3), ale obránce Johns byl nejlepším střelcem (3+1) a i Hinostroza si připsal 4 body (1+3). O víkendu se Notre Dame střetne v sobotu s UMass Lowell a pokud vyhraje, tak by si v neděli zahrál o titul v Hockey East. ➜ Více

Marián Hossa zařídil třemi body výhru nad Detroitem

Marián Hossa se vrátil po zranění zpátky do sestavy a na výhře 4:1 se podílel gólem a dvěma asistencemi. Blackhawks hráli lépe než v předchozích zápasech, zraněními decimovaný Detroit ale dobře bránil a řada slibných příležitostí končila zblokovanou střelou. Přesilovky se sice domácím moc nedařily, právě v početní výhodě ale střelou od modré otevřel skóre Nick Leddy. Red Wings pak také v přesilovce srovnali, když si pěkně připravili pozici pro Nyquista, jehož nepřesnou ránu si srazil do sítě Seabrook. Hawks pak ubránili další oslabení a těsně před přestávkou se v pádu na brankovišti prosadil Ben Smith. Ve třetí třetině mělo Chicago několik dobrých možností, Kane, Handzuš i Bollig ale mířili mimo tyče. Ve 47. se při hře 4 na 4 po dostal Hossa po hezké přihrávce Sharpa před Howarda a zvýšil na 3:1. Corey Crawford pak skvěle zakročil proti střele Alfredssona a Hawks na konci přidali ještě jednu branku, když ve vlastním oslabení Hossa sebral puk Franzénovi a Jonathan Toews zakončil kličkou do bekhendu. ➜ Více

Chicago opět prohrálo 3:2

Blackhawks si připsali druhou porážku v řadě za sebou a znovu se stejným výsledkem 3:2. Proti Nashvillu se Chicagu povedlo několik prvních střídání, v úvodní třetině pak ale získali převahu hosté a vypracovali si dvoubrankový náskok. Krátce před přestávkou se po kombinaci s Versteegem trefil Jonathan Toews a ve druhé části pak měli Hawks řadu šancí k tomu, aby srovnali. Sharpa ale vychytal Rinne a velmi dobře hrající Versteeg namířil svou střelu mimo. Hned na začátku třetí třetiny ujel z trestné lavice Ellis a nedal Crawfordovi šanci. Chicago muselo opět dotahovat dvougólovou ztrátu, na víc než gól Petera Regina po teči střely Oduyi to ale nestačilo. Toews trefil zblízka tyčku prázdné branky, pěknou akci Saada zastavil Rinne a k přesnější teči Sharpovy střely v samém závěru chyběl Toewsovi malý kousek. ➜ Více

Chicago znovu podlehlo Avalanche

Blackhawks prohráli s Coloradem čtvrté z pěti utkání v letošní sezoně a Avalanche si tak vzali jejich druhé místo v Centrální divizi. Chicago mělo opět potíže s agresivním forčekingem domácího týmu, vázla mu rozehrávka a i když svého soupeře přestřílelo, tak bylo po většinu duelu horším mužstvem. Antti Raanta zachytal skvěle na začátku zápasu, kdy měl v oslabení několik těžkých zákroků, první gól jde ale na jeho účet. Semyon Varlamov sice často puky vyrážel a několikrát zasáhl ani nevěděl jak, přesto podal výtečný výkon a byl klíčovou postavou Avalanche v tomto duelu. Krásný gól Patricka Kanea dal Hawks naději na úspěch, po zbytečném vyloučení Shawa se pak ale Chicago dostalo do oslabení 5 proti 3, které využil dorážkou O’Reilly. ➜ Více

Dillon Fournier podepsal nováčkovský kontrakt

Blackhawks podepsali smlouvu s 19letým obráncem Dillonem Fournierem, kterého si vybrali ve 2. kole na draftu 2012. Fournier v letošní sezoně, své třetí v Rouyn-Norandě v QMJHL, nasbíral 32 bodů za 13 branek a 19 asistencí. Dosud ale odehrál jen 36 zápasů a od konce prosince nenastoupil kvůli zraněnému ramenu. Původně měl sice Huskies scházet jen 2 až 4 týdny, jeho absence se však protáhla a do hry se zatím nevrátil. V QMJHL stihl celkem 207 zápasů (31+77, 212 trestných minut), Lewiston si jej původně vybral jako jedničku draftu 2010. V letošní sezoně stejně jako v té minulé byl vybrán do sestavy QMJHL pro souboje Subway Superseries mezi juniorskou reprezentací Ruska a kanadských juniorských soutěží.

Blackhawks zvládli zápas v Buffalu 2:1

Chicago si proti Sabres vytvořilo řadu pěkných příležitostí, proměnit ale dokázalo jen dvě a zápas byl tak na konci ještě dost napínavý. Hned ve 4. minutě si Patrick Kane parádně prohodil Ehrhoffa a přes druhého obránce prostřelil Enrotha poprvé. O chvilku později měli Hawks štěstí, když gól Ennise nebyl uznán pro lehce nedovolené bránění brankáři, domácí se ale přesto brzy radovali z vyrovnání. Při svém debutu dobře hrající Conacher sice ještě nezakončil, Stafford už ale dorazil puk za čáru. Vynikající Enroth ve druhé třetině vychytal Kanea, ve třetí části mu pak pomohla tyčka znovu proti Kanovi a po jeho přihrávce i proti střele Andrew Shawa. Rozhodující gól vstřelil po kombinaci prvního útoku do odkryté branky Jonathan Toews. Corey Crawford měl v závěru ještě dost práce, Flynna ale vychytal a proti Ennisovi mu pomohl obětavě Hjalmarsson. ➜ Více

Chicago si snadno poradilo s Columbusem 6:1

Andrew Shaw a Jonathan Toews vstřelili každý dvě branky a Blackhawks doma v poklidu přehráli Columbus 6:1. Na rychlou branku Brandona Bolliga sice brzy odpověděl Ryan Johansen, když z brejku při nepovedeném střídání Hawks prostřelil Coreyho Crawforda mezi betony, chicagský gólman už pak ale zůstal nepřekonaný. Po parádní přihrávce Sheldona Brookbanka se poprvé po delší odmlce střelecky prosadil Shaw a Blackhawks se tak vyplatilo přeházení formací, kdy s Toewsem nastoupili Shaw a Brandon Saad. V polovině utkání zakončil krásnou akci Saada Toews a Bryan Bickell svou 10. trefou v sezoně vyhnal Bobrovského na střídačku. Chicago pak přidalo ještě dva góly, tečí Shaw a po přihrávce Patricka Kanea zpoza branky využil přesilovku Toews. ➜ Více

Zápisky k nadějím: Teuvo Teräväinen v TOP 5 SM-Liigy

Série zápasů s bodem Teuva Teräväinena sice skončila na 13 zápasech, ale devatenáctiletý útočník i tak bodoval v 16 z posledních 18 zápasů a vyšvihl se na 5. místo produktivity finské SM-Liigy. V posledních 7 zápasech od posledních zápisků nadějí s připsal 6 bodů (3+3) a celkem má na kontě 43 bodů (9+34) v 47 zápasech. S 34 asistencemi se dělí o druhé místo v lize a na prvního Ivana Humla ztrácí pouhé 2 nahrávky. Do konce základní části SM-Liigy zbývají již jen 2 kola. ➜ Více

Chicago nestačilo na Avalanche a prohrálo 4:2

Blackhawks sice přestříleli Colorado 38:21, dlouho se jim ale nedařilo překonat Varlamova. Avalanche vyzkoušeli Coreyho Crawforda v 1. třetině jen 3×, ve 23. minutě šli však po teči Talbota do vedení. Hostujícího brankáře nakonec prostřelil až ve 37. minutě Ben Smith, na začátku třetí třetiny ale dostal prostor O’Reilly a po jeho střele mezi Crawfordovy betony Hawks znovu ztráceli. Po povedené kombinaci v přesilovce srovnal Jonathan Toews, Colorado pak odpovědělo stejnou mincí, když se v početní výhodě trefil obránce Barrie. Závěrečná hra bez gólmana Chicagu úspěch nepřinesla, skóre naopak uzavřel Stastny po přihrávce MacKinnona, který tím vyrovnal rekord Wayna Gretzkyho v počtu zápasů v řadě, ve nichž jako 18letý hráč bodoval (12). ➜ Více

David Rundblad posílil Chicago, Mathieu Brisebois Rockford

Blackhawks dnes výměnou za volbu ve 2. kole získali z Phoenixu obránce Davida Rundblada a Mathieu Briseboise. Třiadvacetiletého Rundblada draftovalo St. Louis před pěti lety v 1. kole, během své krátké kariéry v NHL (1+8 v 50 zápasech) ale mění dres už potřetí. V roce 2011 byl nejlepším obráncem v Elitserien a na MS pak získal stříbrnou medaili. Letos zatím nastoupil do 12 zápasu za Coyotes (0+1), 6 dalších utkání pak odehrál za jejich farmu v Portlandu. Jednadvacetiletý Brisebois nebyl draftován a v této sezoně hraje poprvé mezi profesionály. V Portlandu nasbíral 6 bodů (1+5) v 28 střetnutích a loni byl tento hokejista menší postavy nejproduktivnějším obráncem QMJHL. Zatímco Rundblad se připojí k Blackhawks, Brisebois zamířil na farmu do Rockfordu. ➜ Více

Jeremy Morin byl v únoru nejlepším hráčem AHL

Dvaadvacetiletý útočník Jeremy Morin byl vyhlášen nejlepším hráčem AHL za minulý měsíc. Bodoval ve všech 11 zápasech Rockfordu a celkem nasbíral 18 kanadských bodů za 9 branek a stejný počet asistencí a +10. IceHogs v únoru neprohráli v základní hrací době a poskočili na 6. místo v Západní konferenci, hned 1. března tamního času ale o svou šnůru po porážce s Oklahomou 5:4 přišli. Morin zatím v letošní sezoně AHL zaznamenal 43 bodů (21+22) ve 43 zápasech, za Chicago pak v NHL odehrál 15 střetnutí s bilancí 1+4. Blackhawks jej získali při výměně Dustina Bufygliena v létě 2010 z Atlanty a během 4 sezon v Chicagu dosud nastoupil do 30 utkání (4+6). ➜ Více

Marián Hossa zmešká 2 až 3 týdny

Po pondělním tréninku trenér Blackhawks Joel Quenneville naznačil, že útočník Marián Hossa bude muset vynechat kvůli zranění horní části těla, které utrpěl při utkání pod otevřeným nebem na stadionu Soldier Field, 2 až 3 týdny. Na pravném křídle prvního útoku ho nahradí Brandon Saad, který na tomto místě již hrál v průběhu utkání s Penguins, protože Hossa odstoupil již v 1. třetině. Do sestavy se vrátí též nová posila Peter Regin, který poslední zápas sledoval pouze z tribuny.

Brandon Bollig podepsal novou smlouvu na 3 roky

Blackhawks dnes v tiskové zprávě oznámili, že se dohodli na nové tříleté smlouvě s útočníkem Brandonem Bolligem. Finanční okolnosti nebyly zveřejněny, podle Pierra LeBruna z ESPN si ale vydělá v průměru 1,25 milionu dolarů. Sedmadvacetiletý Bollig hraje v Chicagu třetím rokem, letošní sezona je ale jeho nejúspěšnější. Odehrál všech 62 zápasů, ve kterých nasbíral 12 bodů (6+6), +2 a 69 trestných minut. Se 138 střety je těsně nejlepším z týmu, jen o pár hitů za ním jsou Andrew Shaw a Brent Seabrook. ➜ Více

Brandon Pirri odchází na Floridu

Florida v neděli získala z Chicaga výměnou za 2 volby v draftu útočníka Brandona Pirriho. Dvaadvacetiletý hokejista debutoval v NHL před třemi lety a v této sezoně odehrál za Blackhawks 28 zápasů, ve kterých nasbíral 11 bodů (6+5) a +6. Na farmě v Rockfordu nastoupil k 26 utkáním, v nichž vstřelil 11 branek a na 15 nahrál. V minulém roce byl s 75 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem AHL a dvakrát se zúčastnil Utkání hvězd. Celkem za Ice Hogs zaznamenal přesně 200 bodů ve 238 zápasech. Chicago si Pirriho vybralo ve 2. kole na draftu 2009, od Panterů nyní získalo volbu ve 3. kole 2014 a v 5. kole o dva roky později. ➜ Více

Toews provedl Hawks sněhem k výhře nad Penguins 5:1

Kapitán Jonathan Toews byl ústřední postavou zápasu mezi Chicagem a Pittsburghem na Soldier Field, stadionu fotbalových Chicago Bears. Za vydatného sněžení hlavně v první třetině Hawks svému nedali moc šancí a i díky několika přesilovkám získali v první polovině utkání náskok, který už nepustili. Na úvodní gól přihrál Toews Patricku Sharpovi, druhý po parádním průniku kolem Orpika vstřelil sám. Na 3:0 pak zvýšil svou 100. brankou v kariéře Kris Versteeg, když proměnil perfektní pas Patricka Kanea, který dříve v utkání orazítkoval obě tyčky. Jediný gól Pittsburghu zařídil smolně Brent Seabrook, když si zametl puk do branky. Na druhé straně ale pak podobně nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě Simon Després a daroval tak Toewsovi druhou trefu. Blackhawks byli v utkání lepší, měli více ze hry a často zaměstnávali pohotového Fleuryho v brance Pens. Corey Crawford měl více práce až později, v několika složitých situacích si ale poradil bravurně. Jedinou kaňkou na pamětihodném večeru je zranění Mariána Hossy, který z utkání odstoupil před druhou třetinou. ➜ Více